logo
Čeština (Česká republika)English (United Kingdom)

Login



Seznam DDD PDF Tisk Email

Seznam slouží pouze jako přehled přípravků od žadatelů, ke kterým vydal ÚKSVBL stanovisko. Jelikož ÚSKVBL není kompetentním orgánem v autorizaci biocidních přípravků, nemůže ručit za správnost a aktuálnost dat u jednotlivých přípravků. Pro získání konkrétních informací k oznámeným nebo povoleným biocidním přípravkům se obraťte na Ministerstvo zdravotnictví, které je dle § 4 a § 5 zákona 324/2016 Sb.,(zákon o biocidech) národním regulačním úřadem. 

Aktualizováno: 1.5.2019

Lacto Dip

[ Zpět ]

NázevLacto Dip
Skupina3 - dezinfekce na farmách
Číslo stanoviska85/2015
Držitel rozhodnutíDIEMER CZ s.r.o., Sokolovská 573, 686 01 Uherské Hradiště, Česká republika,
VýrobceDIEMER s.r.o., Istebnická 195, 911 05 Trenčín, Slovensko.
SloženíÚčinná látka: kyselina mléčná 40.000 mg.kg-1, složení - kyselina mléčná, glycerín, alantoin, lanolín, sorbitol, pomocné látky,
Popis přípravkuoranžová kapalina, bez zápachu, pH 2 – 3,
BaleníBalení: 5 kg, 10 kg, 30 kg, 100 kg, 200 kg plastové nádoby
UžitíPřípravek na dezinfekci mléčné žlázy po dojení s přídavkem látek chránících a ošetřujících pokožku mléčné žlázy. Neobsahuje jód a nevysušuje pokožku. Je na bázi kyseliny mléčné. Obsahuje glycerín, alantoin, lanolín a sorbitol. Vhodný jako prevence bakteriálních mastitid. Má baktericidní účinek na grampozitivní a gramnegativní bakterie včetně patogenů způsobujících mastitidy jako jsou: Streptococcus agalactiae, Streptococcus dysgalactiae, E.coli, Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes a další. Působí rovněž na kvasinky a plísně.
Způsob použitíPřípravkem Lacto Dip se dezinfikuje vemeno po dojení pomocí aplikátoru. Přípravek je určený na přímé použití. Dezinfekce přetrvává až do dalšího dojení. Přípravek barví mléčnou žlázu oranžově, umožňuje vizuální kontrolu dezinfekce mléčné žlázy. Na struku vytváří ochranný film a tím zabezpečuje ochranu mezi jednotlivým dojením.
Bezpečnost práceBezpečnostní opatření pro práci jsou uvedeny na etiketě.
Upozornění 
Způsob skladováníPři teplotě 10-25°C na suchém a tmavém místě
Doba použitelnosti12 měsíců od data výroby

Aktualizováno Čtvrtek, 16 Květen 2019 12:02