logo
Čeština (Česká republika)English (United Kingdom)

Login



Seznam DDD PDF Tisk Email

Seznam slouží pouze jako přehled přípravků od žadatelů, ke kterým vydal ÚKSVBL stanovisko. Jelikož ÚSKVBL není kompetentním orgánem v autorizaci biocidních přípravků, nemůže ručit za správnost a aktuálnost dat u jednotlivých přípravků. Pro získání konkrétních informací k oznámeným nebo povoleným biocidním přípravkům se obraťte na Ministerstvo zdravotnictví, které je dle § 4 a § 5 zákona 324/2016 Sb.,(zákon o biocidech) národním regulačním úřadem. 

Aktualizováno: 1.5.2019

Anti-Germ A

[ Zpět ]

NázevAnti-Germ A
Skupina4 - dezinfekce v potravinářství
Číslo stanoviska86/2006
Držitel rozhodnutíAnti-Germ CZ spol. s r.o. Nekázanka 888/20, 110 00 Praha 1 Česká republika
VýrobceÖsterreichische Anti-Germ Gerhard Ruff & Co GmbH Pfongauerstr. 17 A 5202 Neumarkt, Rakousko
SloženíHydroxid draselný 12,5 % ( 5 – 15 % ), roztok chlornanu sodného 3,5 % ( 1 – 5 % ) s 12 – 14 % aktivního chlóru.
Popis přípravkuNažloutlá kapalina se zápachem po chlóru.
Balení35 kg, 250 kg.PE kanystr, PE sud.
UžitíTekutý alkalický čistící a dezinfekční přípravek na dojící zařízení s dávkovačem, vany a nádrže na mléko. Týdenní čistící cyklus se střídáním kyselé a alkalické dezinfekce. Přípravek je určený pro mlékárenské zařízení.
Způsob použitíV doporučených koncentracích 0,5 % ( při manuálním čištění a dezinfekci 50 gramů nebo 1/2 odměrky na 10 l vody ), při teplotě 40 – 60°C, po dobu 10 minut. Týdenní čistící cyklus se střídáním kyselé a alkalické dezinfekce, při dávkování dbejte pokynů výrobce stanovujících množství vody v přístroji ( postup při čištění a vyplachování podle druhu použité techniky )
Bezpečnost práceBezpečnostní opatření pro práci jsou uvedeny na etiketě schválené MZ ČR.
UpozorněníNezbytné opláchnutí proudem čisté vody. Pracovní roztoky je nutné před vypuštěním neutralizovat podle pokynů výrobce.
Způsob skladováníPři obyčejné teplotě 15 – 25°C, ne pod + 10°C.
Doba použitelnostiMinimálně 6 měsíců.

Aktualizováno Čtvrtek, 16 Květen 2019 12:02