Seznam slouží pouze jako přehled přípravků od žadatelů, ke kterým vydal ÚKSVBL stanovisko. Jelikož ÚSKVBL není kompetentním orgánem v autorizaci biocidních přípravků, nemůže ručit za správnost a aktuálnost dat u jednotlivých přípravků. Pro získání konkrétních informací k oznámeným nebo povoleným biocidním přípravkům se obraťte na Ministerstvo zdravotnictví, které je dle § 4 a § 5 zákona 324/2016 Sb.,(zákon o biocidech) národním regulačním úřadem. Aktualizováno: 1.5.2019
HypraMaxX[ Back ] Název | HypraMaxX | Skupina | 3 - dezinfekce na farmách | Číslo stanoviska | 30/2014 | Držitel rozhodnutí | HYPRED CZECH s.r.o, Vídeňská 11/127, Brno 619 00, Czech Republic, | Výrobce | HYPRED S.A. - 57, Boulevard Jules Verger B.P 10180, 35803 DINARD Cedex – FRANCE | Složení | na 100g produktu : 5,5'-bis(4-chlorfenyl)-1,1'-(hexan-1,6-diyl)bis(biguanid)-bis (Dglukonát) 0,3775g + poly(biguanid-1,5-diylhexan-1,6-diyl) 0,95g, | Popis přípravku | čirá, lehce viskózní koncentrovaná tekutina modré barvy, pH 7,1±0,5, k výhradně profesionálnímu použití, | Balení | 22 kg | Užití | k dezinfekci utěrek používaných k dezinfekci struků před dojením, | Způsob použití | HypraMaxX je koncentrovaný baktericidní a protikvasinkový přípravek.
1. Po dojení: Pečlivě opláchněte utěrky v čisté vodě; 2. Namočte utěrky do kbelíku s roztokem HypramaxXu:
- baktericidní účinnost při 0,3% koncentraci, tzn. 30 ml HypraMaxXu do 10 litrů teplé vody (počáteční teplota vody více než 40°C), - protikvasinková účinnost při 0,4% koncentraci, tzn. 40 ml HypraMaxXu do 10 litrů teplé vody (počáteční teplota vody více než 40°C); 3. Nechte působit až do dalšího dojení (minimálně 5 hodin). 4. Před dojením: Vyprázdněte kbelík, utěrky neždímejte a zalijte je teplou vodou. 5. Během dojení: Na každou krávu použijte jednu utěrku. Očistěte struky a špinavé utěrky odložte do jiného kbelíku. Je-li to nutné, osušte struky savým papírem. | Bezpečnost práce | Bezpečnostní opatření pro práci jsou uvedeny na etiketě. | Upozornění | | Způsob skladování | | Doba použitelnosti | 12 měsíců |
|
Last Updated on Friday, 19 November 2021 12:21 |