Seznam slouží pouze jako přehled přípravků od žadatelů, ke kterým vydal ÚKSVBL stanovisko. Jelikož ÚSKVBL není kompetentním orgánem v autorizaci biocidních přípravků, nemůže ručit za správnost a aktuálnost dat u jednotlivých přípravků. Pro získání konkrétních informací k oznámeným nebo povoleným biocidním přípravkům se obraťte na Ministerstvo zdravotnictví, které je dle § 4 a § 5 zákona 324/2016 Sb.,(zákon o biocidech) národním regulačním úřadem. Aktualizováno: 1.5.2019
MERAL STERIL[ Back ] Název | MERAL STERIL | Skupina | 4 - dezinfekce v potravinářství | Číslo stanoviska | 256-01/C | Držitel rozhodnutí | MERAK, spol.s.r.o., Šimáčkova 190, 628 00 Brno, Česká republika. | Výrobce | neuveden | Složení | Nitrilotriacetat 15,0-30,0 %, trietanolamin 1,0-5,0 %, anionický tenzid 1,0-5,0 %, neionogenní tenzid pod 1,0 %, kvarterní amonné sloučeniny pod 1,0 %, křemičitan sodný pod 1,0 %, hydroxid sodný pod 1,0 %. | Popis přípravku | Nažloutlá kapalina. | Balení | 24 kg - 50 kg, 150 – 250 kg, 600 – 1200 kg. Kanystry, sudy, kontejnery. | Užití | Slabě alkalický čistící a dezinfekční prostředek na bázi kvarterních sloučenin pro potravinářský průmysl. | Způsob použití | Díly, které mají být ošetřeny, se ponoří do roztoku přípravku MERAL steril nebo se ošetří roztokem přípravku nanášeným pomocí kartáče. Pro tanky, nádrže v doporučených koncentracích 1,0-2,0 % (100-200 ml přípravku MERAL steril na 10 litrů vody), za studena, po dobu 30 minut. Pro plničky, zavírací zařízení, malé díly v koncentraci 1,0-2,0 % (100-200 ml přípravku MERAL steril na 10 litrů vody) při teplotě do 50°C, po dobu 30minut. Holínky, zástěry, rukavice v masném průmyslu kartáčovat/ponořit do 1,0-2,0 % roztoku MERAL steril, při teplotě 30-50°C, po dobu 30-60 minut. | Bezpečnost práce | Bezpečnostní opatření pro práci jsou uvedeny na etiketě schválené MZ ČR. | Upozornění | Povrchy, které přicházejí do styku s potravinami, se doporučuje před zahájením výroby opláchnout pitnou vodou. | Způsob skladování | Při teplotě 8°C-30°C. | Doba použitelnosti | 12 měsíců. |
|