Seznam slouží pouze jako přehled přípravků od žadatelů, ke kterým vydal ÚKSVBL stanovisko. Jelikož ÚSKVBL není kompetentním orgánem v autorizaci biocidních přípravků, nemůže ručit za správnost a aktuálnost dat u jednotlivých přípravků. Pro získání konkrétních informací k oznámeným nebo povoleným biocidním přípravkům se obraťte na Ministerstvo zdravotnictví, které je dle § 4 a § 5 zákona 324/2016 Sb.,(zákon o biocidech) národním regulačním úřadem. Aktualizováno: 1.5.2019
Fumispore BF[ Back ] Název | Fumispore BF | Skupina | 4 - dezinfekce v potravinářství | Číslo stanoviska | 24/2004 | Držitel rozhodnutí | David Kempný
BIOTECH Aditiva s.r.o.
Zahradní 762, CZ-739 21 Paskov
Česká republika. | Výrobce | LCB – Laboratoire de Chimie et Biologie, F-71260 La Salle, Francie, | Složení | 10% parahydroxy -phenylsalicylamid (technická kvalita) + 5% výtažky rostlinného původu (esenciální oleje). | Popis přípravku | Biocidní přípravek - suchý aerosol pro likvidaci spór plísní a bakterií ve vzduchu. Přípravek je předplněn do plechovek. | Balení | | Užití | fungicidní a baktericidní účinek, | Způsob použití | Silné zamoření (likvidační dávkování): 1 g přípravku/m3. Preventivní, pravidelné ošetření: 0,33 g přípravku /m3. Frekvence ošetření se pohybuje od 3 do 10 dní, dle místních podmínek a žádaného efektu. Uzavřete všechny otvory v místnosti, vypněte ventilátory, odstraňte nebo těsně zakryjte potraviny, zatřepejte s plechovkou, otevřete ji a postavte na žáruvzdornou podložku (v okolí min. 50 cm se nesmí nacházet nic lehce hořlavého). Zapalujte knot – asi 8 sekund, než se knot zapálí - sledujte, zda dochází k spalovacímu procesu prášku. Prášek nehoří plamenem. Opusťte prostor a zavřete za sebou dveře. Nechte účinkovat kouř minimálně 4 hodiny, ideálně alespoň 12 hodin. Po spadu kouře lze vstoupit do prostoru. Důkladně omyjte plochy, které mohou přijít do styku s potravinami. Ostatní plochy stačí ofouknout. | Bezpečnost práce | | Upozornění | | Způsob skladování | skladujte v suchu, | Doba použitelnosti | 24 měsíců od data výroby. |
|
Last Updated on Friday, 19 November 2021 12:21 |