Seznam slouží pouze jako přehled přípravků od žadatelů, ke kterým vydal ÚKSVBL stanovisko. Jelikož ÚSKVBL není kompetentním orgánem v autorizaci biocidních přípravků, nemůže ručit za správnost a aktuálnost dat u jednotlivých přípravků. Pro získání konkrétních informací k oznámeným nebo povoleným biocidním přípravkům se obraťte na Ministerstvo zdravotnictví, které je dle § 4 a § 5 zákona 324/2016 Sb.,(zákon o biocidech) národním regulačním úřadem. Aktualizováno: 1.5.2019
MIKASAN QUART[ Back ] Název | MIKASAN QUART | Skupina | 4 - dezinfekce v potravinářství | Číslo stanoviska | 153-02/C | Držitel rozhodnutí | MIKA a.s., Skalka 1858, 560 02 Česká Třebová, Česká republika. | Výrobce | MIKA a.s., Skalka 1858, 560 02 Česká Třebová, Česká republika. | Složení | Kyselina ortofosforečná 26,75 %, benzalkonium chlorid 2,5 %. | Popis přípravku | Čirá až lehce zakalená kapalina se zápachem po surovinách. | Balení | PE kanystry 10 kg, 29 kg, PE sudy 220 kg, PE kontejnery 1200 kg. | Užití | Kyselý dezinfekční a mycí (čistící) tekutý prostředek na bázi kyselých složek a kvarterních amonných solí v potravinářském a zemědělském průmysl. | Způsob použití | MIKASAN QUART je určen pro čištění tanků, nádrží a jiných zařízení, podlah, stěn, obkladů a dlažeb, pro čištění hliníkových forem v lázni a pro odvápňování a čištění pozinkovaných povrchů. Pro aplikaci se používají ředěné roztoky. Dobře se osvědčil při kyselé sanitaci provozů pro zpracování drůbežího masa. Dle přiloženého návodu k použití, v doporučených koncentracích: 5-25 %, při teplotě 20-75°C, 5-60 minut až 12 hod bez dohřívání. | Bezpečnost práce | Bezpečnostní opatření pro práci jsou uvedeny na etiketě. | Upozornění | Po dezinfekce musí být všechny ošetřené plochy důkladně opláchnuty pitnou vodou. | Způsob skladování | Při teplotě 5-30°C. Výrobky se skladují v běžných krytých halách chráněny před přímým slunečním zářením a povětrnostními vlivy. Uchovávat odděleně od potravin, nápojů, krmiv a vždy v originálních obalech. | Doba použitelnosti | 12 měsíců. |
|
Last Updated on Friday, 19 November 2021 12:21 |