Seznam slouží pouze jako přehled přípravků od žadatelů, ke kterým vydal ÚKSVBL stanovisko. Jelikož ÚSKVBL není kompetentním orgánem v autorizaci biocidních přípravků, nemůže ručit za správnost a aktuálnost dat u jednotlivých přípravků. Pro získání konkrétních informací k oznámeným nebo povoleným biocidním přípravkům se obraťte na Ministerstvo zdravotnictví, které je dle § 4 a § 5 zákona 324/2016 Sb.,(zákon o biocidech) národním regulačním úřadem. Aktualizováno: 1.5.2019
PURAC FCC 80[ Back ] Název | PURAC FCC 80 | Skupina | 4 - dezinfekce v potravinářství | Číslo stanoviska | 141-02/C | Držitel rozhodnutí | IFC FOOD, spol.s r.o.,
Nad Krocínkou 285/55,
190 00 Praha 9,
Česká republika. | Výrobce | PURAC Biochem bv, Arkelsedijk 46, 4206 AC Gorinchem, Holandsko. | Složení | Kyselina L (+) mléčná 79,5-80,5 %. | Popis přípravku | Bezbarvá až slabě nažloutlá kapalina charakteristické vůně. | Balení | PE kanystr 25 kg, sud 255 kg, kontejner 1200 kg. | Užití | Tekutý dezinfekční prostředek pro dekontaminaci pracovních ploch a zařízení potravinářské výroby. | Způsob použití | Příprava roztoku 2-5 %: Odměřte 2-5 cl přípravku PURAC FCC 80, nalijte do mechanického rozprašovače a doplňte pitnou vodou do 1 litru. Nastavení rozprašovače: Rozprašovací ventil nastavte tak (utáhnout nebo povolit), aby při zmačknutí vycházela jemná mlhovina (drobné kapičky, které se nespojují a nestékají z povrchu). POZOR: Při tomto nastavení nutno počkat pomalu-mlhovina klade odpor (nebezpečí ulomení páčky). Způsob aplikace: Ošetřit rovnoměrně celý povrch pracovních ploch a zařízení (mlýnek-všechny části před jeho sestavením) 15-20 minut před započetím práce a dále podle potřeby několikrát v průběhu práce. Jednou týdně doporučujeme po běžné mechanické očistě vysanitovat přípravkem rovněž výrobní prostory (stěny) a výlohové pulty. Po ošetření plochy NEOPLACHOVAT! | Bezpečnost práce | Bezpečnostní opatření pro práci jsou uvedeny na etiketě. | Upozornění | | Způsob skladování | Při teplotě 0-30°C. | Doba použitelnosti | 60 měsíců. |
|
Last Updated on Friday, 19 November 2021 12:21 |