Seznam slouží pouze jako přehled přípravků od žadatelů, ke kterým vydal ÚKSVBL stanovisko. Jelikož ÚSKVBL není kompetentním orgánem v autorizaci biocidních přípravků, nemůže ručit za správnost a aktuálnost dat u jednotlivých přípravků. Pro získání konkrétních informací k oznámeným nebo povoleným biocidním přípravkům se obraťte na Ministerstvo zdravotnictví, které je dle § 4 a § 5 zákona 324/2016 Sb.,(zákon o biocidech) národním regulačním úřadem. Aktualizováno: 1.5.2019
Anti-Germ A[ Back ] Název | Anti-Germ A | Skupina | 4 - dezinfekce v potravinářství | Číslo stanoviska | 86/2006 | Držitel rozhodnutí | Anti-Germ CZ spol. s r.o.
Nekázanka 888/20,
110 00 Praha 1
Česká republika | Výrobce | Österreichische Anti-Germ
Gerhard Ruff & Co GmbH
Pfongauerstr. 17
A 5202 Neumarkt, Rakousko | Složení | Hydroxid draselný 12,5 % ( 5 – 15 % ), roztok chlornanu sodného 3,5 % ( 1 – 5 % ) s 12 – 14 % aktivního chlóru. | Popis přípravku | Nažloutlá kapalina se zápachem po chlóru. | Balení | 35 kg, 250 kg.PE kanystr, PE sud. | Užití | Tekutý alkalický čistící a dezinfekční přípravek na dojící zařízení s dávkovačem, vany a nádrže na mléko. Týdenní čistící cyklus se střídáním kyselé a alkalické dezinfekce. Přípravek je určený pro mlékárenské zařízení. | Způsob použití | V doporučených koncentracích 0,5 % ( při manuálním čištění a dezinfekci 50 gramů nebo 1/2 odměrky na 10 l vody ), při teplotě 40 – 60°C, po dobu 10 minut. Týdenní čistící cyklus se střídáním kyselé a alkalické dezinfekce, při dávkování dbejte pokynů výrobce stanovujících množství vody v přístroji ( postup při čištění a vyplachování podle druhu použité techniky ) | Bezpečnost práce | Bezpečnostní opatření pro práci jsou uvedeny na etiketě schválené MZ ČR. | Upozornění | Nezbytné opláchnutí proudem čisté vody. Pracovní roztoky je nutné před vypuštěním neutralizovat podle pokynů výrobce. | Způsob skladování | Při obyčejné teplotě 15 – 25°C, ne pod + 10°C. | Doba použitelnosti | Minimálně 6 měsíců. |
|
Last Updated on Friday, 19 November 2021 12:21 |