logo
Čeština (Česká republika)English (United Kingdom)

Login



Home
Seznam DDD PDF Print E-mail

Seznam slouží pouze jako přehled přípravků od žadatelů, ke kterým vydal ÚKSVBL stanovisko. Jelikož ÚSKVBL není kompetentním orgánem v autorizaci biocidních přípravků, nemůže ručit za správnost a aktuálnost dat u jednotlivých přípravků. Pro získání konkrétních informací k oznámeným nebo povoleným biocidním přípravkům se obraťte na Ministerstvo zdravotnictví, které je dle § 4 a § 5 zákona 324/2016 Sb.,(zákon o biocidech) národním regulačním úřadem. 

Aktualizováno: 1.5.2019

Chlorasept® D

[ Back ]

NázevChlorasept® D
Skupina4 - dezinfekce v potravinářství
Číslo stanoviska81/2015
Držitel rozhodnutíEcolab Hygiene s.r.o., Food & Beverage Division, Hlinky 118, CZ-60300 Brno,
VýrobceEcolab Hygiene s.r.o., Food & Beverage Division, Hlinky 118, CZ-60300 Brno,
Složeníobsah aktivních složek ve 100 g přípravku: chlornan sodný (58 g), složení: alkálie, fosfonáty, neionogenní tenzidy.
Popis přípravkukapalina, hustota: 1,1 – 1,3 g/cm? (20°C, koncentrát), pH: 12,5 – 13,0 (1%, 20°C, demi voda), obsah fosforu: 0,17 %,
Balení 
Užitíkapalný, nepěnivý univerzální alkalický prostředek na bázi aktivního chlóru k čištění a dezinfekci v potravinářském průmyslu a v zemědělské prvovýrobě. Charakteristika: neobsahuje fosfáty a silikáty, má sníženou pěnivost, vhodný i pro tvrdou vodu, čistí a spolehlivě dezinfikuje účinkem aktivního chlóru, beze zbytku odstraňuje veškeré zbytky tuků a bílkovin, dobrá materiálová snášenlivost, účinný i za nízkých teplot.
Způsob použitíDojicí zařízení - čistěte vždy po každém dojení, chladicí a zásobníky na mléko a zásobní nádrže po každém vyprázdnění. Zbytky mléka a potrubní rozvody nenechte zaschnout! 1) Proveďte oplach vlažnou vodou k odstranění zbytků mléka; 2) Připravte pracovní roztok přípravku o koncentraci 0,5 % a ponechte jej působit nejméně 10 minut při počáteční teplotě v rozmezí +50°C až +70°C. Teplota pracovní lázně nesmí po celou dobu použití klesnout pod +35°C (např. 40 – 50°C při recirkulace ve zpětné větvi potrubí); 3) Na závěr důkladně opláchněte studenou pitnou vodou. Myčky - koncentrace: 0.5 - 2% (dle stupně znečištění), teplota: 40 - 60°C, doba působení: závisí na typu zařízení.
Bezpečnost práceBezpečnostní opatření pro práci jsou uvedeny na etiketě.
UpozorněníPovrchy, které přicházejí do styku s potravinami, je nutno opláchnout čistou pitnou vodou. Pravidelným střídáním alkalického dezinfekčního produktu Chlorasept D s kyselým přípravkem (např. Acidoklar) zajistíte hygienickou čistotu a odstranění mléčného kamene, železitých/ železnatých povlaků a vodního kamene. Upozornění! Aktuální koncentraci je třeba stanovit s ohledem na stupeň tvrdosti používané vody. Nesměšujte Chlorasept D s kyselými produkty! Nebezpečí uvolnění toxického plynu (chlór) ! Odpadní vody s obsahem látky musí být vypouštěny do systému biologického čištění odpadních vod až po průchodu neutralizačním a pufračním zařízením.
Způsob skladováníSkladovací podmínky: -5°C / +40°C
Doba použitelnosti 

Last Updated on Friday, 19 November 2021 12:21