Seznam slouží pouze jako přehled přípravků od žadatelů, ke kterým vydal ÚKSVBL stanovisko. Jelikož ÚSKVBL není kompetentním orgánem v autorizaci biocidních přípravků, nemůže zcela ručit za správnost a aktuálnost dat u jednotlivých přípravků. Pro získání konkrétních informací k oznámeným nebo povoleným biocidním přípravkům se obraťte na Ministerstvo zdravotnictví, které je dle § 4 a § 5 zákona 324/2016 Sb.,(zákon o biocidech) národním regulačním úřadem. Odkazy na veřejnou databázi Ministerstva zdravotnictví jsou: https://eregpublicsecure.ksrzis.cz/Registr/CHLAP/Biocid (seznam oznámených biocidních přípravků), popřípadě www.echa.eu (seznam povolených biocidních přípravků na Evropské agentuře pro chemické látky (ECHA). Po 31.12.2022 bude se souhlasem Ministerstva zemědělství publikace tohoto seznamu ukončena. Údaje k oznámeným a schváleným biocidům budou po tomto datu k dispozici na výše uvedených odkazech Ministerstva zdravotnictví a agentury ECHA. Aktualizováno: 1.5.2019
Chlorasept® D[ Zpět ] Název | Chlorasept® D | Skupina | 4 - dezinfekce v potravinářství | Číslo stanoviska | 81/2015 | Držitel rozhodnutí | Ecolab Hygiene s.r.o., Food & Beverage Division, Hlinky 118, CZ-60300 Brno, | Výrobce | Ecolab Hygiene s.r.o., Food & Beverage Division, Hlinky 118, CZ-60300 Brno, | Složení | obsah aktivních složek ve 100 g přípravku: chlornan sodný (58 g), složení: alkálie, fosfonáty, neionogenní tenzidy. | Popis přípravku | kapalina, hustota: 1,1 – 1,3 g/cm? (20°C, koncentrát), pH: 12,5 – 13,0 (1%, 20°C, demi voda), obsah fosforu: 0,17 %, | Balení | | Užití | kapalný, nepěnivý univerzální alkalický prostředek na bázi aktivního chlóru k čištění a dezinfekci v potravinářském průmyslu a v zemědělské prvovýrobě. Charakteristika: neobsahuje fosfáty a silikáty, má sníženou pěnivost, vhodný i pro tvrdou vodu, čistí a spolehlivě dezinfikuje účinkem aktivního chlóru, beze zbytku odstraňuje veškeré zbytky tuků a bílkovin, dobrá materiálová snášenlivost, účinný i za nízkých teplot. | Způsob použití | Dojicí zařízení - čistěte vždy po každém dojení, chladicí a zásobníky na mléko a zásobní nádrže po každém vyprázdnění. Zbytky mléka a potrubní rozvody nenechte zaschnout! 1) Proveďte oplach vlažnou vodou k odstranění zbytků mléka; 2) Připravte pracovní roztok přípravku o koncentraci 0,5 % a ponechte jej působit nejméně 10 minut při počáteční teplotě v rozmezí +50°C až +70°C. Teplota pracovní lázně nesmí po celou dobu použití klesnout pod +35°C (např. 40 – 50°C při recirkulace ve zpětné větvi potrubí); 3) Na závěr důkladně opláchněte studenou pitnou vodou. Myčky - koncentrace: 0.5 - 2% (dle stupně znečištění), teplota: 40 - 60°C, doba působení: závisí na typu zařízení. | Bezpečnost práce | Bezpečnostní opatření pro práci jsou uvedeny na etiketě. | Upozornění | Povrchy, které přicházejí do styku s potravinami, je nutno opláchnout čistou pitnou vodou. Pravidelným střídáním alkalického dezinfekčního produktu Chlorasept D s kyselým přípravkem (např. Acidoklar) zajistíte hygienickou čistotu a odstranění mléčného kamene, železitých/ železnatých povlaků a vodního kamene.
Upozornění! Aktuální koncentraci je třeba stanovit s ohledem na stupeň tvrdosti používané vody. Nesměšujte Chlorasept D s kyselými produkty! Nebezpečí uvolnění toxického plynu (chlór) !
Odpadní vody s obsahem látky musí být vypouštěny do systému biologického čištění odpadních vod až po průchodu neutralizačním a pufračním zařízením. | Způsob skladování | Skladovací podmínky: -5°C / +40°C | Doba použitelnosti | |
|