logo
Čeština (Česká republika)English (United Kingdom)

Login



Home
Seznam DDD - bude k dispozici do 31.12.2022 PDF Tisk Email

Seznam slouží pouze jako přehled přípravků od žadatelů, ke kterým vydal ÚKSVBL stanovisko. Jelikož ÚSKVBL není kompetentním orgánem v autorizaci biocidních přípravků, nemůže zcela ručit za správnost a aktuálnost dat u jednotlivých přípravků. Pro získání konkrétních informací k oznámeným nebo povoleným biocidním přípravkům se obraťte na Ministerstvo zdravotnictví, které je dle § 4 a § 5 zákona 324/2016 Sb.,(zákon o biocidech) národním regulačním úřadem. 

Odkazy na veřejnou databázi Ministerstva zdravotnictví jsou: https://eregpublicsecure.ksrzis.cz/Registr/CHLAP/Biocid (seznam oznámených biocidních přípravků), popřípadě www.echa.eu (seznam povolených biocidních přípravků na Evropské agentuře pro chemické látky (ECHA).

Po 31.12.2022 bude se souhlasem Ministerstva zemědělství publikace tohoto seznamu ukončena. Údaje k oznámeným a schváleným biocidům budou po tomto datu k dispozici na výše uvedených odkazech Ministerstva zdravotnictví a agentury ECHA.

Aktualizováno: 1.5.2019

 

DESAM OX

[ Zpět ]

NázevDESAM OX
Skupina4 - dezinfekce v potravinářství
Číslo stanoviska121/2007
Držitel rozhodnutíBochemie, spol. s r.o., Lidická 326, 735 91 Bohumín, Česká republika
VýrobceBochemie, Česká republika.
SloženíPeroxid vodíku, kvartérní amoniové soli (KAS), tenzidy, stabilizátory.
Popis přípravkuKapalina.
Balení1 l, 5 kg, 15 a 50 kg.
UžitíTekutý dezinfekční a mycí přípravek určený pro jednorázovou dezinfekci a mytí povrchů v potravinářských a mlékárenských provozech. Přípravek má baktericidní, fungicidní a virucidní účinnost, působí také proti mykobakteriím.
Způsob použitíPro běžnou dezinfekci se používají vodné roztoky při teplotě 20 – 25°C, v koncentraci 1,0 % a při expozici 30 minut. Proti virům se doporučuje koncentrace 2,0 % a proti mykobakteriím 3,0 % koncentrace po dobu působení 30 minut.
Bezpečnost práceBezpečnostní opatření pro práci jsou uvedeny na etiketě schválené MZ ČR.
UpozorněníPřípravek nesmí přijít do přímého kontaktu s potravinami ! Dezinfikované plochy se musí po dezinfekci důkladně opláchnout vodou.
Způsob skladováníPři teplotě 0 –20°C.
Doba použitelnosti12 měsíců.

Aktualizováno Pátek, 19 Listopad 2021 12:21