logo
Čeština (Česká republika)English (United Kingdom)

Login



Home
Seznam DDD - bude k dispozici do 31.12.2022 PDF Tisk Email

Seznam slouží pouze jako přehled přípravků od žadatelů, ke kterým vydal ÚKSVBL stanovisko. Jelikož ÚSKVBL není kompetentním orgánem v autorizaci biocidních přípravků, nemůže zcela ručit za správnost a aktuálnost dat u jednotlivých přípravků. Pro získání konkrétních informací k oznámeným nebo povoleným biocidním přípravkům se obraťte na Ministerstvo zdravotnictví, které je dle § 4 a § 5 zákona 324/2016 Sb.,(zákon o biocidech) národním regulačním úřadem. 

Odkazy na veřejnou databázi Ministerstva zdravotnictví jsou: https://eregpublicsecure.ksrzis.cz/Registr/CHLAP/Biocid (seznam oznámených biocidních přípravků), popřípadě www.echa.eu (seznam povolených biocidních přípravků na Evropské agentuře pro chemické látky (ECHA).

Po 31.12.2022 bude se souhlasem Ministerstva zemědělství publikace tohoto seznamu ukončena. Údaje k oznámeným a schváleným biocidům budou po tomto datu k dispozici na výše uvedených odkazech Ministerstva zdravotnictví a agentury ECHA.

Aktualizováno: 1.5.2019

 

MERAKTIV DES

[ Zpět ]

NázevMERAKTIV DES
Skupina4 - dezinfekce v potravinářství
Číslo stanoviska254-01/C
Držitel rozhodnutíMERAK, spol.s.r.o., Šimáčkova 190, 628 00 Brno, Česká republika.
Výrobceneuveden
SloženíKyselina octová 5,0-15,0 %, peroxid vodíku 5,0-15,0 %, kyselina peroctová 1,0-5,0 %, anionický tenzid 1,0-5,0 %.
Popis přípravkuNažloutlá, čirá kapalina.
Balení24 kg do 50 kg, 150 – 250 kg, 600 – 1200 kg. Kanystry, sudy, kontejnery.
UžitíKyselý pěnotvorný dezinfekční prostředek na bázi peroxidu vodíku a kyseliny peroctové pro potravinářský průmysl.
Způsob použitíMeraktiv DES je vhodný pro pěnovou nebo sprayovou dezinfekci technologického zařízení a prostor v potravinářství. Naneste pěnu 2-3 % roztoku Meraktiv DES na všechna sanitované plochy. Doba působení: 10 – 30 minut.
Bezpečnost práceBezpečnostní opatření pro práci jsou uvedeny na etiketě schválené MZ ČR.
UpozorněníPovrchy, které přicházejí do styku s potravinami, se doporučuje před zahájením výroby opláchnout pitnou vodou.
Způsob skladováníPři teplotě 0°C-30°C.
Doba použitelnosti12 měsíců.

Aktualizováno Pátek, 19 Listopad 2021 12:21