logo
Čeština (Česká republika)English (United Kingdom)

Login



Home
Seznam DDD - bude k dispozici do 31.12.2022 PDF Tisk Email

Seznam slouží pouze jako přehled přípravků od žadatelů, ke kterým vydal ÚKSVBL stanovisko. Jelikož ÚSKVBL není kompetentním orgánem v autorizaci biocidních přípravků, nemůže zcela ručit za správnost a aktuálnost dat u jednotlivých přípravků. Pro získání konkrétních informací k oznámeným nebo povoleným biocidním přípravkům se obraťte na Ministerstvo zdravotnictví, které je dle § 4 a § 5 zákona 324/2016 Sb.,(zákon o biocidech) národním regulačním úřadem. 

Odkazy na veřejnou databázi Ministerstva zdravotnictví jsou: https://eregpublicsecure.ksrzis.cz/Registr/CHLAP/Biocid (seznam oznámených biocidních přípravků), popřípadě www.echa.eu (seznam povolených biocidních přípravků na Evropské agentuře pro chemické látky (ECHA).

Po 31.12.2022 bude se souhlasem Ministerstva zemědělství publikace tohoto seznamu ukončena. Údaje k oznámeným a schváleným biocidům budou po tomto datu k dispozici na výše uvedených odkazech Ministerstva zdravotnictví a agentury ECHA.

Aktualizováno: 1.5.2019

 

Fumispore Shock

[ Zpět ]

NázevFumispore Shock
Skupina4 - dezinfekce v potravinářství
Číslo stanoviska25/2004
Držitel rozhodnutíDavid Kempný BIOTECH Aditiva s.r.o. Zahradní 762, CZ-739 21 Paskov Česká republika.
VýrobceLCB – Laboratoire de Chimie et Biologie, F-71260 La Salle, Francie,
Složení10% parahydroxy -phenylsalicylamid (technická kvalita).
Popis přípravkuBiocidní přípravek - suchý aerosol pro likvidaci spór plísní ve vzduchu. Přípravek je předplněn do plechovek.
Balení 
Užitífungicidní účinek,
Způsob použitípreventivní, pravidelné ošetření: 0,33 g přípravku /m3 /1x týdně, likvidační dávkování: 1 g přípravku /m3. Uzavřete všechny otvory v místnosti, vypněte ventilátory, odstraňte nebo těsně zakryjte potraviny, zatřepejte s plechovkou, otevřete ji a postavte na žáruvzdornou podložku (v okolí min. 50 cm se nesmí nacházet nic lehce hořlavého). Zapalujte knot – asi 8 sekund, než se knot zapálí - sledujte, zda dochází k spalovacímu procesu prášku. Prášek nehoří plamenem. Opusťte prostor a zavřete za sebou dveře. Nechte účinkovat kouř minimálně 4 hodiny, ideálně alespoň 12 hodin. Po spadu kouře lze vstoupit do prostoru. Důkladně omyjte plochy, které mohou přijít do styku s potravinami. Ostatní plochy stačí ofouknout.
Bezpečnost práce 
Upozornění 
Způsob skladovánískladujte v suchu,
Doba použitelnosti24 měsíců od data výroby

Aktualizováno Pátek, 19 Listopad 2021 12:21